Veronique - verpleegkundige WZC

"Je kan hier een langere en hechtere band opbouwen met de mensen"

Veronique Van Bellinghen werkt al sinds 1986 in Immaculata, en maakt dus stilaan deel uit van het decor. “Aanvankelijk dacht ik hier nochtans maar een jaartje te blijven”, lacht ze. “Ik werkte voordien even in een ziekenhuis, en als jongeling denk je dat de uitdagingen daar groter zijn.”

Al snel merkte Veronique echter de voordelen van een woonzorgcentrum. “Ten opzichte van een ziekenhuis bouw je hier een langere en hechtere band op met de mensen. Je werkt niet met passanten of cliënten, maar wel met bewoners die je een warme laatste thuis wil bieden. Dat gebeurt hier altijd met veel liefde en enthousiasme. Kijk maar naar de activiteiten die hier dagelijks georganiseerd worden. Ook de familieleden worden daar actief bij betrokken, zo is er onder meer een aspergelunch, een mosselsouper en een kerstdiner en organiseren we jaarlijks een ‘feest op de dienst’, met sketches en optredens van de personeelsleden. Bovendien heerst er hier op de dienst ook een leuke werksfeer. We beschikken over een sterk en leuk team, wat het werken op slag een pak aangenamer maakt.”

Vroeger kwamen de bewoners op jongere leeftijd naar een rusthuis en werden er meer uitstappen buitenshuis ondernomen. “Nu zijn we overgestapt naar het concept van toerisme-in-huis, en vinden de activiteiten vooral ter plekke plaats. Maar de aandacht voor beleving en het levensverhaal van de bewoner is wel gebleven. Als je later zorgbehoevend wordt, wil je toch ook liefst hier terechtkomen, niet?”