Programmaboekje Den Appel mei-juni online

Gepubliceerd op dinsdag 3 mei 2022 om 12:00

De lente is er en dat betekent: bloei!
Het Lokaal Dienstencentrum wil jullie samenbrengen, ontmoeten, ondersteunen. “Niets moet, alles mag!”, dat is ons motto! Gewoon een koffie en babbel in café Den Appel is even goed. We weten allemaal dat de voorbije twee jaren zelfs dat niet meer vanzelfsprekend is. Maar kijk, de zaadjes verspreiden zich stilaan en we hopen jullie weldra te ontmoeten op één van onze activiteiten of in het café.

Gezellig samen iets eten of helemaal losgaan op de dansvloer, kan al eens deugd doen. Laat je dus ook helemaal gaan op onze smulnamiddagen, dansfeestjes en/of onze overheerlijke aspergelunch. Vieren doen we graag samen. Daarom nodigen we ook
iedereen uit voor een gratis gebakje, als er weer een jaartje op de teller bijkomt. Wil je er ook graag bij zijn? Kijk dan even op pagina 7 hoe het juist in zijn werk gaat.

Iedereen digitaal! Het dienstencentrum organiseert computercursussen op maat van ieders tempo en in kleine groep. Blader snel door naar pagina 12 en ontdek het volledig computeraanbod. Naast ontspannende activiteiten, staat juni traditioneel gezien ook in het teken van mantelzorg. Mantelzorgers geven immers dag na dag het beste van zichzelf. Dankzij hun volgehouden inzet kunnen zorgbehoevende vrienden of familieleden langer thuis in hun vertrouwde omgeving blijven. Mantelzorgers verdienen dan ook de hoogste waardering. Op 23 juni vieren we de Dag van de Mantelzorg met een mini-festival en een lezing, speciaal voor wie zich inzet voor zijn naasten.

Tot slot hebben we jullie mening nodig. Hoe beleef jij je buurt? Een vraag waar we graag mee aan de slag gaan. Het dienstencentrum en de gemeente Edegem willen via een bevraging te weten komen wat voor jou belangrijk is om je goed te voelen in je buurt en om elkaar te helpen. We doen dan ook een warme oproep om massaal deel te nemen en ons zo te laten weten waar we rekening mee kunnen
houden! In eerste instantie willen we de vraag onderzoeken in de wijken waarin het dienstencentrum zelf gelegen is: dat is de grens tussen Edegem centrum en Elsdonk/Fort V. Woon jij in Buizegem of Molenveld? Geen paniek, jullie komen op een later moment aan de beurt om jullie zeg te doen! Een goed gevulde agenda dus. Geen reden om thuis te blijven.

Tot snel!

Ilde Vander Velpen, centrumleider
en Team Den Appel.

Downloads

  • Programma DA mei - juni 2022.pdf 9 Mb