Programmaboekje Den Appel juli en augustus online

Gepubliceerd op donderdag 30 jun 2022 om 12:00

Dat de kerstperiode voor sommige mensen een eenzame tijd kan zijn, dat weet iedereen. Onderzoek toont aan dat de eenzaamheid tijdens de zomer echter even groot, zo niet nog groter is. Tijdens de vakantie pakken velen hun koffers, maar er zijn ook mensen die achterblijven. Tijdens de vakantie is het Lokaal DienstenCentrum dan ook gewoon open. Iedereen is welkom! Spring gerust even binnen. We hebben een speciaal zomerprogramma voor je klaar staan, een speciale uitgave waar we onze zomerinspanningen nog meer in de verf willen zetten. Dit jaar gaan we lokaal! We ontdekken bijzondere plekjes dichtbij of in huis.

Trek je (wandel)schoenen al maar aan, want we trekken erop uit. Zo ontdekken we het heemkundig café/museum, de pluktuin in Edegem en maken we de stationsbuurt van Antwerpen onveilig. Ook in huis valt er vanalles te beleven. Hierbij een bijzondere oproep aan iedereen uit
Edegem en omstreken: kom mee genieten van onze (dans)namiddagen met lokaal talent. The Mystery Band komt in juli het beste van zichzelf geven en in augustus dans je je fit met een initiatie linedansen en DJ Kat.

Nog meer van dat, hoor ik je denken. Dat komt in orde. In het café organiseren we een ijssalon, zomerbar en een feestelijk diner.
Kom je liever helemaal ergens tot rust? Dat kan tijdens de lessen qi gong/tai chi en stoelyoga. Niet twijfelen, gewoon doen!

Tegenwoordig zijn computervaardigheden in het dagelijkse leven onmisbaar. Als computerleek is het moeilijk je weg te vinden in deze wereld. Daarom organiseren we cursussen die je stapsgewijs digitale wijsheid bijbrengen. Vanaf september starten we met nieuwe cursussen. Ontdek op pagina 4 welke lessenreeks jou het meest aanspreekt.

Museum E! is een samenwerkingsverband tussen het M HKA en WoonZorgNetwerk Edegem. In deze editie leggen we graag uit wat Museum E! nu net doet en wat het betekent voor anderen. En weet je wat? In het DienstenCentrum zal je ook kunnen genieten van het werk van de nieuwe artist-in-residence, Michèle Matyn. Echt de moeite waard!

Tot slot, het leven is niet altijd een feest. Ook voor personen die het moeilijker hebben of zorg dragen voor iemand anders, zijn we er. Heb je vragen, bezorgdheden of gewoon nood aan ondersteuning of wat afleiding? Neem gerust contact op of kom het fika-moment voor mantelzorgers.

Lees snel verder en je voelt de goesting opborrelen om een van de dagen binnen te stappen. Zeker doen!

Ilde Vander Velpen, centrumleider en Team Den Appel.

P.S. LDC Den Appel is gesloten op donderdag 21 juli en maandag 15 augustus.

Downloads

  • Programma DA juli - augustus 2022.pdf 10,5 Mb