Programmaboekje Den Appel januari-februari 2023 online

Gepubliceerd op vrijdag 23 dec 2022 om 10:00

Beste bezoekers van Den Appel,

Hier zijn we met het programmaboekje voor januari en februari. Het eerste alweer van 2023. En daar horen nieuwjaarswensen bij! We wensen iedereen een bijzonder fijn eindejaar, gezelligheid en warmte samen met iedereen die je lief is. We wensen je natuurlijk ook een geweldige start in 2023 en verwelkomen iedereen graag in het dienstencentrum.

De komende periode is evenwel niet voor iedereen even luchtig. Voor wie dit jaar een naaste verloren heeft of een andere tegenslag had, kunnen de feestdagen bes  confronterend zijn. We dragen hen een warm
hart toe. Soms helpt het om samen dingen te doen of met anderen te praten. Daarvoor zijn we er met het dienstencentrum.

2023...een nieuw jaar, nieuwe uitdagingen, nieuwe mogelijkheden tot samenzijn en nieuwe momenten om andere mensen te ontmoeten...Laat 2023 dus het jaar van de “nieuwigheden” worden. En dit in het jaar
waarin Edegem 850 jaar wordt en dat is een verjaardag dat we niet zomaar voorbij kunnen laten gaan. De gemeente Edegem daagt jullie uit om samen 850 activiteiten te organiseren op 1 jaar tijd. We denken zelf nog even na welke activiteit we met het dienstencentrum kunnen organiseren. Heb je een leuk idee?
Laat het ons gerust weten. Naar aanleiding van dit groot feest, zijn we gecontacteerd geweest om enkele superfijne activiteiten mee te ondersteunen. Heb je al gehoord van Manke Lies? Nee? Lees er alles over op pagina 5.

Nieuwigheden, betekent ook nieuwe activiteiten. Op vraag van jullie hebben we ons digitaal aanbod uitgebreid, met enkele praktische workshops zoals een informatiesessie over Itsme of een cursus
bestandenbeheer. Of zak af naar één van onze toffe voordrachten rond de natuurlijke huisapotheek, kom
alles te weten over de historische culinaire weetjes, doe mee aan onze nieuwe praatgroep Engels, kom bewegen tijdens het gemeenschapsdansen of ontdek de kracht van samen lezen.

Naar goede gewoonte stellen we in januari ook het nieuw mantelzorgprogramma voor. Onze leuze blijft dat mantelzorgers van onschatbare waarde zijn, die alle steun verdienen. Via het mantelzorgcafé, het ondersteuningspunt Doolhof en FIKA willen we mee voor jou zorgen! Alle informatie over deze bijeenkomsten vind je op pagina 6 en 7.

In de maand februari vieren we, naar traditie, de liefde. Op Valentijn kan je romantisch komen dineren, met alles er op en er aan en een tango-optreden. Een warme oproep om allemaal lief voor elkaar te zijn, want niet iedereen heeft het geluk om een geliefde aan zijn of haar zijde te hebben. We vieren dan ook het feest van de liefde en vriendschap, en iedereen is welkom, als single of als koppel. In het dienstencentrum
ben je nooit allen. Voor de liefhebbers van zoets, organiseren we op maandag 9 januari ‘verloren maandag’
en op vrijdag 3 februari ‘lichtmis’, een smulnamiddag met pannenkoeken.

Van 25 februari tot en met 5 maart is het Week van de vrijwilligers, en vieren we ook onze vrijwilligers! Zonder onze vrijwilligers, zou het dienstencentrum niet zijn wat het nu is. Enorm bedankt voor jullie inzet! Ontdek het verhaal van Luc op pagina 20.

Graag tot snel en tot ziens.


Ilde Vander Velpen, centrumleider
en Team Den Appel

Downloads

  • Programma DA januari - februari 2023 (website).pdf 8 Mb