Over WZC Immaculata

Wij werken aan een uniek woonzorgcentrum waar gastvrije zorg voor bewoners een memorabele belevenis wordt voor de hele familie.

Wees welkom!

WoonZorgCentrum Immaculata ligt in hartje Edegem, dicht bij het centrum van de gemeente en Domein Hof ter Linden. Het richt zich voornamelijk op zwaar zorgbehoevende ouderen. Eén van de zes residenties richt zich specifiek op mensen met dementie met doolgedrag. 

WZC Immaculata beschikt heden over:

  • 180 woongelegenheden voor permanent verblijf
  • 10 kamers kortverblijf (CvK)

Naast de kamers van al deze bewoners beschikt elke residentie over een living, een eetzaal, enkele zithoekjes en een modern uitgeruste badkamer. Daarnaast vind je in Immaculata een kapel, een kapsalon, een kinéruimte én een mooie tuin waarin onze bewoners kunnen genieten.  En niet te vergeten een gezellig café Klets-kop, waar van een hapje en drankje kan genoten worden.

Alleen het beste voor jou

We hopen dat je je thuis voelt in WZC Immaculata. Daarbij houden we steeds rekening met onze drie kernwaarden:

  • Zorgzaam

  • Verrassend 

  • Familiegericht

Daarnaast houden we bij belangrijke situaties ook steeds de prioriteitenladder in het oog:

  1. Veiligheid

  2. Hoffelijkheid

  3. Beleving en decor

  4. Efficiëntie

Historiek

Wat eens omschreven werd als ‘openbaar Godsgasthuis (1877) van Edegem’ evolueerde naar een modern woonzorgcentrum. Immaculata groeide meer en meer uit tot een plaats waar een totaalpakket van ouderenzorg gecentraliseerd wordt.

Doel van deze verdere evolutie: zorg centraliseren, op elkaar afstemmen en verder ontwikkelen zodat elke inwoner van Edegem de kans krijgt om ‘op een kwaliteitsvolle wijze oud te worden in de eigen omgeving’.

De naam Immaculata is gekoppeld aan het eeuwfeest van Onze Lieve Vrouw Onbevlekte Ontvangenis, welke in 1954 werd gevierd.

Het oorspronkelijk schild is gesierd met 3 asters in een blauwe kleur: deze bloem heeft de betekenis van ‘gelukkige ouderdom’. Deze bloem is nog steeds het symbool voor WZC Immaculata. Naast de aster werd gekozen voor een bloemennaam voor elke residentie.

 

Contact

Vandaag
Nu open
open van 00:00 tot 23:59
Morgen
open van 00:00 tot 23:59

WZC Immaculata is 24/7 open. Vanaf 21 uur kan je het gebouw betreden door aan te bellen en het gebouw verlaten via een code aan de deur. 

Alle openingsuren WoonZorgCentrum Immaculata