Jobstudenten en stagiairs

We ontvangen doorheen het jaar heel wat jobstudenten, zowel tijdens schoolvakanties als in het weekend. Elke afdeling heeft enkele vaste studenten die om de twee of drie weekends inspringen om onze vaste personeelsleden te ondersteunen. In de vakanties kunnen studenten enkele weken tot een maand (halftijds of voltijds) bij ons terecht.

Daarnaast bieden we ook stageplaatsen aan aan zorgstudenten. Een stage heeft als doel beroepservaring op te doen. In een eerste fase door het uitvoeren van taken onder begeleiding van een medewerker. In een tweede fase kunnen studenten zelf initiatief nemen om aangeleerde vaardigheden uit te voeren.

Een stagiair wordt toegewezen aan een mentor, aan wie hij of zij feedback kan vragen. Overleg en evaluatie gebeurt met en door de mentor. Ook studenten ergotherapie, kinesitherapie, animatie, maatschappelijk werk en administratie/onthaal kunnen bij ons terecht voor een stage. Deze stages worden begeleid door de beroepskracht van de betreffende discipline.

De stage-uren van de stagiair(e)s worden besproken met de school.

WZC Immaculata ontvangt doorheen het jaar studenten uit een 17-tal scholen. Deze logistiek assistenten, zorgkundigen en verpleegkundigen in spé doen hier de nodige praktijkervaring op, terwijl onze bewoners genieten van hun dynamiek en enthousiasme.

Downloads

  • aanvraagformulier_jobstudenten_vp-vz_2022.pdf 176,3 Kb
  • aanvraag_vakantiewerk_2022_animatie.pdf 171,1 Kb
  • aanvraag-weekendwerk.pdf 197,3 Kb