Gloria - gastvrijheidscoach WZC

"Hier staat de bewoner echt centraal"

Vorig jaar kwam Gloria Huylebroeck als vrolijke spring-in-'t-veld in dienst van wzc Immaculata. “Ouderen liggen mij nauw aan het hart”, zegt Gloria. “Toen ik deze vacature zag passeren, was dit voor mij de ideale combinatie: een maatschappelijk relevante job, waarin je iets kan betekenen voor ouderen, en waarvoor ik me niet ver hoef te verplaatsen. Volgens mij kon je tijdens mijn sollicitatie echt voelen dat ik deze job dolgraag wou.”

Ook in de praktijk viel de job als gastvrijheidscoach reuzegoed mee. “Ze zeggen in presentaties van woonzorgcentra vaak: de bewoner moet centraal staan. Hier zijn dat geen loze woorden, maar is het de essentie van alles. Als je ziet hoeveel er hier georganiseerd wordt voor de residenten, kan je dat alleen maar toejuichen." De persoonlijke vitrines aan de kamers van de bewoners zijn voor Gloria heel speciaal. "Het is op zich iets kleins, maar toont aan dat elk individu belangrijk is. Dit is niet gewoon een woonzorgcentrum, het is een tweede thuis voor de bewoners.”

Met haar 22 lentes is Gloria nog erg jong, maar dat vindt ze in haar job eerder een voor- dan een nadeel. "Familieleden nemen ondanks mijn leeftijd veel van mij aan, omdat ze zien dat ik het meen. Ik krijg ook veel vertrouwen van mijn collega’s. Ze weten dat ik er altijd alles aan zal doen om met iedereen er het maximale uit te halen.” Jonge werknemers zorgen volgens Gloria voor een nieuwe manier van werken. “Ze hebben nieuwe technieken geleerd op school en zijn meer mee met het principe van feedback geven en krijgen. Dat vind ik een positieve evolutie. Ouderen hebben dan weer het voordeel van de ervaring. Een mix van beiden is dan ook ideaal in een organisatie.”