Bewoners WZC Immaculata schitteren in kortfilm 'The Edegem Job'

Gepubliceerd op donderdag 1 dec 2022 om 09:44

 In WZC Immaculata ben je nooit te oud om nog actief en creatief te zijn! Op woensdag 30 november vond de wereldpremière van 'The Edegem Job' plaats in WZC Immaculata. Daarnaast reikten burgemeester Koen Metsu en schepen van cultuur Koen Michiels de allereerste IMMA's (Immaculata Movie Awards) uit. 

Elk jaar organiseert WZC Immaculata in de ouderenweek een feest op dienst. De collega’s creëren dan iets speciaals voor onze bewoners. Dit jaar heeft Residentie Aster de rollen wat omgedraaid en hebben 2 medewerkers van de residentie (Karin en Gerda) een filmproject gestart. Een kortfilm (zwart/wit en niet gesproken) met bewoners voor bewoners eigenlijk. De cast bestaat uit enkele collega’s over heel het huis en bewoners van verschillende residenties. Alles is zelf gemaakt: decors, rekwisieten, teksten, filmen. Zelfs het monteren en produceren is door ons gedaan. 

Ook de Awards zijn bedacht en vormgegeven met de bewoners. We werken hier al samen aan sinds juni 2022 en steeds met de bewoners hun ideeën en inspraak zijn we aan de slag gegaan. Onze bewoners zijn zeer creatief op alle gebied en deze talenten hebben we benut. Samen werken met andere residenties schept nieuwe vriendschappen en banden.

Het verhaal is heel simpel (idee is gebaseerd op de film “the Italian Job”). Eten is heel belangrijk voor onze mensen dus de koks worden gekidnapt net voordat er een groot feest gaat plaatsvinden. Ze worden uiteindelijk op tijd teruggevonden en er is een dus een happy end.

Karin Van Dyck, gastvrijheidscoach op Residentie Aster, gaf een interview voor Radio 2. Dat kan je hieronder terugvinden, net als de reportage die ATV maakte. 

Audio