Appelfestival

WZC Immaculata (Binnenplein Café Klets-kop)
  • do 25 juli 2024 van 14:30 tot 16:30

De Appelhappening is de start van het jaar van de appel, een project van Museum E! waarbij Anneleen Hendrickx tot maart 2025 zal werken rond het thema: appels.

25 juli start officieel het jaar van de appel bij Museum E! met een Appelhappening naar aanleiding van en in samenwerking met de tentoonstelling in het M HKA: ‘Appel. Een introductie (opnieuw en opnieuw en nog een keer)’. In de tentoonstelling van Antje Majewski en Pawel Freisler wordt de appel onderzocht als kunstobject én als referentiepunt in discussies over het verlies van biodiversiteit.

Anneleen Hendrickx (medewerker Museum E!) begeleidt vanuit WZC Immaculata mee de tentoonstelling. De bovenste verdieping van het museum wordt omgetoverd tot een boeiende, aan appels gewijde installatie. De tentoonstelling zal een jaar lang worden ontwikkeld in samenwerking met lokale kunstenaars, pomologen, en andere wetenschappers. Samen creëert dit een interdisciplinaire kennisverzameling die een nieuw licht werpt op de relaties tussen appels, mensen en het bredere ecosysteem. Ook Museum E! zal deelnemen aan deze groeiende installatie.

Tot maart 2025 zal er elke maand in WZC Immaculata iets gebeuren met de appel als thema. In de kunst, folklore, mythes, wetenschap… Wat dat precies zal zijn, willen we nog niet helemaal verklappen. Wat wel zeker is, is dat we starten met een Appelhappening op 25 juli. Er zullen heel wat activiteiten gepland staan waar de appel een centrale rol in speelt. De appel als inspiratie voor performatieve handelingen. En natuurlijk kan je proeven van heerlijke appelgerechten!

Locatie

WZC Immaculata (Binnenplein Café Klets-kop)
Oude Godstraat 110 , 2650 Edegem