5B-zorg

We kennen graag de wensen, verwachtingen en gewoontes van al onze bewoners om zo onze zorg aan het ritme van de klant te kunnen aanpassen. Daarbij hanteren we in onze zorg de volgende 5 pijlers, beter gekend als de 5B-zorg.

Bed: 

Bed symboliseert het slaap- en ontwaakconfort van elke bewoner. Iedere resident heeft zijn of haar eigen gewoontes en slaaprituelen. De medewerkers van WZC Immaculata houden hier rekening mee. 

Bad:

Een gezonde lichaamshygiëne en aandacht voor een verzorgd voorkomen geeft mensen een goed gevoel. Een douche of bad? Elke bewoner heeft zijn voorkeur. Ook in weken met een een feestdag garanderen we dat elke bewoner een bad of douche krijgt. Zo komt iedereen fris en feestelijk voor de dag. 

Broek:

Met respect voor de privacy en het gevoel van eigenwaarde van elke bewoner staan wij borg voor een discreet, hygiënisch en comfortabel toiletgebeuren. Onze medewerkers staan op elk moment klaar om te helpen waar nodig. 

Boterham:

De dag begint met een lekker ontbijt, maar ook van het middag- en avondmaal maken we een memorabele belevenis. WZC Immaculata heeft een eigen keuken met geweldige koks en diëtisten die veel aandacht besteden aan verse, gezonde en vooral lekkere maaltijden in een gezellige omgeving. Bovendien kunnen bewoners tijdens het middageten kiezen uit twee topmenu's. In Café Klets-kop en aan Bar Caravan in de grote tuin kunnen alle bewoners genieten van een drankje. 

Beweging:

In WZC Immaculata valt elke dag iets te beleven. Er zijn verschillende kineruimtes, residenten kunnen fietsen met een GoPro. Bovendien is er een fitnessprogramma en een sterk uitgewerkt aanbod in-house-toerisme, waarmee we memorabele momenten creëren voor de hele familie. En dan hebben we het nog niet gehad over de muziektherapie, Museum E!, het rolstoelvriendelijke wandelpad naar domein Ter Linden én het dierenpark in de grote tuin. 

WZC Immaculata gebruikt ook BelRAI om de 5B-zorg te borgen.

BelRAI wordt het nieuwe inschalingsinstrument om de levenskwaliteit van bewoners in woonzorgcentra te verbeteren. Vanaf 1 juli 2023 moet elke WZC BelRAI implementeren. WZC Immaculata kan nu al alle bewoners met BelRAI screenen.  

Met de invoering van de BelRAI versterken we het multifunctioneel samen werken rond de bewoner. De screening wordt ingevuld vanuit de observaties die verschillende medewerkers maken. 

De output van de screening wordt gebruikt om het woonzorgleefplan van elke bewoner op te maken en te evalueren. Daarnaast geeft het ook de mogelijkheid om de evolutie van de bewoner in kaart te brengen.